Sumitomo Mitsui Financial : Προς πώληση προνομιούχων μετοχών

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., η υπ' αριθμόν δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να προχωρήση στην πώληση προνομιούχων μετοχών της, αξίας 300 δισ. γιεν (2,5 δισ. δολ.) προσλαμβάνοντας την Goldman Sachs Group. Inc., να βρει ξένους επενδυτές και να βοηθήσει την κυβέρνηση να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της.

Οι μετοχές της τράπεζας έχαναν ποσοστό 8,2%, καθώς οι μετοχές της μπορούν να μετατραπούν σε κοινές το νωρίτερο έως τον Απρίλιο, περιορίζοντας τα μελλοντικά κέρδη της.

Οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, σχεδιάζουν να εισπράξουν δύο τρισ. γιεν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, προκειμένου να αναπληρώσουν τα κεφάλαια για τα επισφαλή δάνεια.

Η Sumitomo Mitsui θα προσφέρει 100.000 προνομιούχες μετοχές, προσδιορίζοντας τα όρια του μερίσματος το αργότερο αυτήν την εβδομάδα. Τον Ιανουάριο, συμφώνησε να καταβάλλει το 4,5% των προνομιούχων μετοχών αξίας 150 δισ. γιεν που έδωσε στην Goldman, τρεις φορές υψηλότερα της απόδοσης που μπορεί να έχει από το ιαπωνικό έλλειμμα μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ετών.

«Η ανακοίνωση αυτή, δείχνει την απελπισία για την αύξηση των κεφαλαίων της τράπεζας», ανέφερε ο Ichiro Takamatsu, ο οποίος διαχειρίζεται 60 δισ. γιεν σε μετοχές με την Cigna International Investment Advisors K.K., συμπληρώνοντας : «Δεν μπορεί να αυξήσει τα κεφάλαιά της από την πώληση κοινών μετοχών».

Οι μετοχές της τράπεζας διαπραγματεύθηκαν κατά 6,5% χαμηλότερα στο τέλος της πρωϊνής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, φθάνοντας στα 377.000 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα