Παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 15:04
UPD:21:17
EUROKINISSI

Ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης (φωτογραφία αρχείου).

Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται πως ο κ. Σταυρίδης ταψίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος, που ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι μέτοχος στην εταιρεία που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σταυρίδης παραδέχθηκε ότι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία ολοκληρώθηκε το ντιλ για τον ΟΠΑΠ, ταξίδεψε με το αεροσκάφος του επιχειρηματία στην Κεφαλονιά, για τις διακοπές του.

Όπως λέει ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα πάντα με το δημοσιεύμα, ο κ. Μελισσανίδης πήγαινε στη Γαλλία και προσφέρθηκε να τον πάρει μαζί του για να τον διευκολύνει: «Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 5.20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια μέρα».

Σε δηλώσεις του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης τόνισε πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση Σταυρίδη.

Η δήλωση του Στ. Σταυρίδη

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.

Δ. Παπαδημούλης: Να παγώσει η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

«Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο Σταυρίδης» σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.«Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ακόμη πως «μετά την αποκάλυψη των προνομιακών σχέσεων με τον κ. Μελισσανίδη, η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ πρέπει να παγώσει και να εξεταστεί απο μηδενική βάση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται «στην πώληση του 33% του κερδοφόρου ΟΠΑΠ, ακόμη όμως και η κυβέρνηση, μετά τα αποκαλυπτήρια,οφείλει να την "παγώσει"».

Δράση: Η παραίτηση Σταυρίδη δεν αίρει τις κυβερνητικές ευθύνες για τον ΟΠΑΠ

Επικροτεί η Δράση την απόφαση του κ. Στουρνάρα να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδη. Επισημαίνει όμως πως «τόσο όμως η αφορμή της παραίτησης, όσο και η σχετική πρωτοβουλία, δεν αίρουν τις ευθύνες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, για τα ουσιαστικά θέματα που χειρίστηκε τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η επιλεγμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΠΑΠ, τα οποία χρήζουν πάσης φύσεως ελέγχων, που η Δράση θα επιδιώξει με κάθε θεμιτό μέσο».

Σύμφωνα με τη Δράση, «οι αποκρατικοποιήσεις είναι ένα από τα κλειδιά του μέλλοντός μας και ο τρόπος που προωθούνται από την κυβέρνηση, με διαγωνισμούς που έχουν μόνο ένα τελικό προσφέροντα ή με προηγούμενες αναθέσεις σε προμηθευτές, που καταγγέλουν ως σκανδαλωδώς ασύμφορες οι τελικοί αγοραστές, κάθε άλλο παρά δημιουργεί τις συνθήκες εμπιστοσύνης που απαιτούνται για να λειτουργήσουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του απλού Έλληνα πολίτη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα