Μέρκελ: Αλληλεγγύη αλλά και επιμονή στις μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 23:04
UPD:23:25
EPA/MICHAEL KAPPELER

Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως πιστεύει «ότι θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα πράγματα» (φωτογραφία αρχείου).

Yπεραμύνθηκε της πολιτικής της σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πως ο κατάλληλος συνδυασμός είναι η αλληλεγγύη αλλά και η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix και της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, ερωτηθείσα για την Ελλάδα και ειδικότερα για την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας  περί νέας δανειακής βοήθειας προς τη χώρα μας, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα «μίλησε για ενδεχόμενους κινδύνους του ελληνικού προγράμματος», επισημαίνοντας πως αυτό «δεν είναι κάτι καινούργιο».

Ανέφερε ακόμη πως «μερικά πράγματα στην Ελλάδα κύλησαν με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι ελπίζαμε», σημείωσε όμως πως «άλλα δεδομένα είναι στην παρούσα φάση αρκετά θετικά».

Πρόσθεσε ότι γίνεται πάντα η προσπάθεια να δει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια, συμπληρώνοντας ότι η ίδια πιστεύει «ότι θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα πράγματα».

Επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν και θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην είδηση για πρωτογενές πλεόνασμα

Πηγή: Deutsche Welle

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα