Qantas : Μείωση του κόστους λειτουργίας για την επίτευξη του στόχου

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 07:01
UPD:07:07

Στη μείωση του αριθμού των πτήσεών της, την αποχώρηση μέρους του εργατικού της δυναμικού και στο πάγωμα των εξόδων της, αποφάσισε να προχωρήσει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., καθώς το ενδεχόμενο ενός πολέμου στο Ιράκ επηρεάζει σημαντικά τις κρατήσεις, απειλώντας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το σύνολο του έτους.

Οι μετοχές της υποχώρησαν σε ποσοστό 9,7%, μετά από αυτήν τη δήλωση του επικεφαλής της εταιρείας, Chief Executive Officer (CEO), Geoff Dixon, προς τους δημοσιογράφους, ο οποίος επεσήμανε, ότι η συνεχής μείωση του αριθμού των κρατήσεων, κάνουν τον στόχο της διοίκησης ακόμα πιο δύσκολο. Η Qantas δεν αναφέρθηκε σε αυτόν τον στόχο.

Το πρώτο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 352,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 21 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας υποχώρησαν 35 σεντς, φθάνοντας στα 3,45 δολ. Αυστραλίας η μία, ενώ κινήθηκαν πτωτικά προς τα χαμηλότερα επίπεδα, από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2001. Διαπραγματεύθηκαν στα 3,50 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:20' μ.μ., τοπική ώρα, στο Σίδνεϋ.

Η Qantas σκοπεύει να εξαναγκάσει περίπου 35.000 υπαλλήλους να πάρουν άδεια από τώρα έως τις 30 Ιουνίου, κίνηση η οποία αντιστοιχεί με την κατάργηση 1.500 θέσεων εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dixon. «Μερικές δαπάνες θα παγώσουν και ο αριθμός των πτήσεων θα περιοριστεί», συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οι κρατήσεις για πτήσεις προς την Ιαπωνία και τη Βρετανία έχουν μειωθεί τουλάχιστον 20%, ενώ η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κρατήσει στο έδαφος μερικά από τα αεροσκάφη που έχει μισθώσει και ίσως μεταθέσει χρονικά την παραλαβή νέων αεροσκαφών, προκειμένου να μειώσει τον αντίκτυπο από την πτώση της ζήτησης», συμπλήρωσε ο CEO της Qantas.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα