Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 07:02
UPD:07:15

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., καθώς πιθανολογείται ότι οι επενδυτές θα προχωρήσουν στην πώληση των κοινών μετοχών που κατέχουν, ώστε να μειώσουν την αξία της πώλησης των προνομιούχων της, η οποία αναμένεται να γίνει νωρίς σήμερα.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, υποχωρούσε κατά 1%, φθάνοντας στις 8.591,43 μονάδες, στη 1:33 μ.μ., τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix έχανε ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στις 846,75 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών να αποτελούν περισσότερο από το 1/5 των συνολικών απωλειών του δείκτη.

Μετοχές εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις εξαρτώνται από την εσωτερική ζήτηση, όπως της Seven-Eleven Japan Co., σημείωναν απώλειες, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η ζήτηση συρρικνώνεται.

Αλλού στην περιφέρεια, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 1,3%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώναν οι μετοχές της Qantas Airways Ltd., της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας. Οι μετοχές της, άρχισαν να κινούνται πτωτικά, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της εταιρείας για τα σχέδια της διοίκησης. http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/02/20/283436.htm .

Κέρδη σημείωναν οι δείκτες στο Χογκ Κογκ και τη Σιγκαπούρη, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους στις άλλες αγορές, οι οποίοι κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα