Ανάκαμψη «βλέπει» η Ιαπωνία

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 09:37
UPD:10:00
REUTERS/Toru Hanai

Στην έκθεσή του για τον Ιούλιο, το υπουργικό συμβούλιο στην Ιαπωνία αναφέρει ότι «η οικονομία επιταχύνεται σταθερά και παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης». 

Για ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας κάνει λόγο, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν χρόνο, η ιαπωνική κυβέρνηση, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι πλησιάζει το τέλος του αποπληθωρισμού.

Στην έκθεσή του για τον Ιούλιο, το υπουργικό συμβούλιο αναφέρει ότι «η οικονομία επιταχύνεται σταθερά και παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης». Σημειώνει επίσης ότι ο αποπληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται.

Την ίδια ώρα, ετήσια έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιεί για την ανάγκη συγκράτησης του δημοσίου χρέους της χώρας, που είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα στις βιομηχανοποιημένες οικονομίες και μεγαλύτερο κατά δύο και πλέον φορές του μεγέθους της οικονομίας.

«Η βελτίωση της δημοσιονομικής υγείας της Ιαπωνίας είναι ένα επείγον ζήτημα, δεδομένης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη», επισημαίνεται στην έκθεση.

Την Κυριακή το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές της άνω Βουλής, δίνοντας ουσιαστικά στον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε το «πράσινο φως» να συνεχίσει την πολιτική της οικονομικής ανάκαμψης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα