Υποχρεωτική αναγραφή του μειωμένου ΦΠΑ προτείνει ο ΣΕΤΕ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 12:30
UPD:14:02
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης από την 1η Αυγούστου, θα λειτουργήσει πολύ θετικά.

Προτάσεις άμεσης τριήμερης σφράγισης των καταστημάτων που δεν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά και διαγραφής των οριστικά καταδικασθέντων για φοροδιαφυγή, από τα μητρώα των συνδέσμων όπου είναι εγγεγραμμένοι, θα καταθέσει ο ΣΕΤΕ στη σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Επίσης, θα προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους και άλλα πρακτικά μέτρα ώστε να περάσει η μείωση του ΦΠΑ άμεσα στην τελική τιμή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επισημαίνει ότι η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης από την 1η Αυγούστου θα λειτουργήσει πολύ θετικά, αρκεί να περάσει στον έλληνα και ξένο καταναλωτή και να εκδίδονται όλες οι αποδείξεις. «Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η μόνιμη εφαρμογή του μέτρου, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του 2014 και μετά», τονίζει.

Σημειώνει επίσης ότι τα ως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δείχνουν αύξηση των τουριστικών εσόδων της χώρας, σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση των αφίξεων. Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι οι θετικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να βελτιώσουν τους επόμενους μήνες τόσο την εκτίμηση για τη μείωση του ΑΕΠ το 2013, όσο και τα επίπεδα ανεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα