Ασία : Υψηλότερο μερίδιο στην αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 07:02
UPD:08:13

Αύξηση του μεριδίου της στην αγορά των ΗΠΑ, πέτυχε τον Φεβρουάριο η αυτοκινητοβιομηχανία Honda Motor Co. και άλλες ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς προσήλκυσαν αγοραστές με τα μοντέλα πολλαπλής χρήσης, παρά το γεγονός ότι οι κακές καιρικές συνθήκες και η ανησυχία για την συρρίκνωση της οικονομίας κράτησε τους καταναλωτές μακρυά από τα σαλόνια αυτοκινήτων.

Η Honda, η Toyota Motor Corp. και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ασίας, αύξησαν το μερίδιό τους στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο κατά 1,4% τον περασμένο μήνα, στο 31,3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ένα χρόνο πριν.

Οι μετοχές της Honda έχαναν ποσοστό 2,7% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Τόκυο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, μετά τη μείωση των δαπανών για καταναλωτικά αγαθά τον Ιανουάριο σε ποσοστό 5,7%, τη μεγαλύτερη πριν από την ύφεση του 1990-1991, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς και ελαφρών φορτηγών, μειώθηκαν σε ποσοστό που υπολογίζεται σε περίπου 6,5%, φθάνοντας το 1,23 εκατ. οχήματα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα