Νέα κριτική Στάινμπρουκ στην πολιτική λιτότητας

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 16:48
UPD:17:53
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ συνομιλεί με νέους στο περιθώριο της συνάντησης των σοσιαλιστών υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων Λάσλο Άντορ στην έδρα του SPD στο Βερολίνο.

Για τον κίνδυνο πολιτικής και κοινωνικής κρίσης σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες προειδοποίησε σήμερα ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, με αφορμή τις πολιτικές αναταράξεις στην Πορτογαλία.

«Κάποιες χώρες βρίσκονται ήδη σε πολιτική αποσταθεροποίηση, λόγω της διαχείρισης της κρίσης που αποφασίζουν η Γερμανία και τα ευρωπαϊκά όργανα. Μπορεί κανείς να το παρατηρήσει στην Πορτογαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Μερικές φορές φοβάμαι ότι το ίδιο ισχύει πάλι και για την Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του γερμανού πολιτικού έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των σοσιαλιστών υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων Λάσλο Άντορ στην έδρα του SPD στο Βερολίνο.

Με αφορμή τη σημερινή άτυπη σύνοδο η οποία πραγματοποιείται στη γερμανική καγκελαρία με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, υπουργούς Εργασίας και επικεφαλής υπηρεσιών απασχόλησης από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος χαρακτήρισε «γελοίο» το σχέδιο για τη διάθεση 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Κάτι τέτοιο, όπως είπε, μεταφράζεται σε επένδυση 41 ευρώ το μήνα προκειμένου να βρει εργασία ένας νέος και έκανε λόγο για επικοινωνιακό σόου της Μέρκελ.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20 με 21 δισ. ευρώ», τόνισε ο Στάινμπρουκ, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης και καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά την πολιτική λιτότητας της γερμανίδας καγκελάριου.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα