ΥΠΟΙΚ: Διαδοχικές συναντήσεις εν όψει του «ραντεβού» με την τρόικα

Αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» εκφράζουν παράγοντες του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 18:04
UPD:20:24
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (φωτογραφία αρχείου).

Αλλεπάλληλες επαφές με υπουργούς και υφυπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είχε ο Γιάννης Στουρνάρας, εν όψει της νέας συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στο γραφείο του κ. Στουρνάρα μετέβησαν ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου. Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν αύξηση του αριθμού των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στο σύνολο του προγράμματος. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι οι προτεινόμενες προς την τρόικα αλλαγές, δεν αποτελούν πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά συμφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ εξέφρασαν αισιοδοξία ότι στην αυριανή συνάντηση με την τρόικα θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, δεν τίθεται θέμα «lock out» (ανταπεργίας), κάτι, που όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «το ξεκόψαμε από την αρχή». Όπως ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, το ζήτημα της επιβολής εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ (όπως επιμόνως ζητεί η τρόικα) είναι «δημοσιονομικό και «το χειρίζεται ο κ. Στουρνάρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα