«Πράσινο» και από Ecofin για τα δάνεια Ιρλανδίας - Πορτογαλίας

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 18:33
UPD:19:17
EPA/AIDAN CRAWLEY

Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν (αριστερά) και ο πορτογάλος ομόλογός του Βίτορ Γκασπάρ συνομιλούν στο άτυπο Εcofin που διεξάγεται στο Δουβλίνο. Το Ecofin συμφώνησε να δοθεί στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία παράταση κατά επτά χρόνια του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους.

Ενέκρινε το σύμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, το Εcofin, την παράταση κατά επτά χρόνια του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία από την ΕΕ, προκειμένου να καταστεί πιο ομαλή η διαδικασία επανόδου των δύο κρατών στις αγορές δανεισμού.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, το Eurogroup, είχαν συμφωνήσει να επιμηκυνθεί ο χρόνος "ωρίμασης" των δανείων αυτών κατά επτά χρόνια ήδη νωρίτερα σήμερα, αλλά επειδή ορισμένα από τα δάνεια που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις δόθηκαν από ένα ταμείο στο οποίο συνεισφέρουν και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, έπρεπε να δοθεί η έγκριση και των υπολοίπων υπουργών Οικονομικών.

Τα δάνεια δόθηκαν τόσο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) όσο και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

«Η παράταση των δανείων του ΕΜΧΣ για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία εγκρίθηκε», είπε ένας διπλωμάτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα