Ικανοποίηση Ράιχενμπαχ για την πρόοδο στους αυτοκινητόδρομους

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 00:08
UPD:00:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης σε συνάντηση με τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χόρστ Ράιχενμπαχ για την πρόοδο σε ό,τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους και προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις από τον επίτροπο κ. Χάαν στα θέματα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα ο Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ότι ευχαριστημένος επειδή έχει γίνει «πραγματική πρόοδος» όσον αφορά τους αυτοκινητοδρόμους ενώ όσον αφορά στα επόμενα βήματα που πρόκειται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτίμησε ότι «είμαστε στο σωστό χρόνο προκειμένου όλα αυτά τα σχέδια που έχουν ξεκινήσει να καταφέρουν να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν θέματα ρευστότητας πιστεύει, όπως είπε, ότι θα συζητηθούν πολλά με τον επίτροπο, τον κ. Χάαν «ο οποίος είναι υπεύθυνος επί των θεμάτων αυτών και είμαι σίγουρος ότι θα έχετε καλά νέα από αυτόν».

Για το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος και στο θέμα των προμηθειών και στο θέμα των αδειοδοτήσεων. «Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι εν κατακλείδι, ενδιαφερόμαστε για απτά αποτελέσματα τα οποία βεβαίως έπονται μερικούς μήνες αργότερα, αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει σωστά», σημείωσε ο ίδιος.

Στην ερώτηση αν μπορεί να σχολιάσει πώς «αντί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόλυσης 2.000 ανεπαρκών, ακατάλληλων ή επίορκων υπαλλήλων, προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και απόλυση 2.000 υπαλλήλων» και κυρίως αν έχει ζητηθεί από την Task Force η βοήθεια από την κυβέρνηση, για συνδρομή για τη διασφάλιση κριτηρίων και συστημάτων στις προσλήψεις, που να διασφαλίζουν ότι γίνονται αξιοκρατικά και όχι με όρους αναξιοκρατίας ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε:

«Θα ήθελα να πω ότι για το συγκεκριμένο ερώτημά σας δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο σχετικά με τη κυβερνητική αυτή απόφαση. Το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι πράγματι η Task Force έχει υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο τις ελληνικές αρχές όσον αφορά τη βελτίωση στη Δημόσια Διοίκηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα