Από τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 14:10
UPD:14:14
ICON/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

«Από τον Σεπτέμβριο και μετά» θα συζητηθεί με την τρόικα το θέμα των πλειστηριασμών, όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία εκπροσώπησε τον Πόουλ Τόμσεν ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπόμπ Τράα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τα δάνεια και η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα, στον οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, λύση για το θέμα των Κυριακών το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση του εμπορικού κόσμου αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θα δοθεί Βουλή. Σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου η πρόταση νόμου περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων πανελλαδικά επτά Κυριακές τον χρόνο και 52 Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατατέθηκε το ν/σ για το Μητρώο Τραπεζικών λογαριασμών

Την άμεση κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων των οφειλετών του Δημοσίου προβλέπουν διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, το οποίο παράλληλα εξαιρεί από την αναγραφή στη φορολογική δήλωση τους τόκους τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 250 ευρώ.

Εντός του μήνα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, ενώ για τους αυτοκινητοδρόμους, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από Κομισιόν για το θέμα το οποίο, όπως είπε, θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επιτρόπους Μπαρνιέ και Χάαν, την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα