Στο «ταμπλό» τα warrants της Alpha Bank

Ξεκινούν οι αυξήσεις κεφαλαίου Πειραιώς και Attica
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 09:59
UPD:10:23
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Εγκαινιάζεται σήμερα, με τους τίτλους της Alpha Bank, η διαπραγμάτευση των warrants που εισήγαγε στην εγχώρια αγορά η ανακεφαλαιοποίηση, ενώ ξεκινούν τις αυξήσεις κεφαλαίου η Τράπεζα Πειραιώς και η Attica Bank, οι οποίες επιστρέφουν στο «ταμπλό».

Η σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της έναρξης διαπραγμάτευσης των warrants της Alpha Bank αλλά και των νέων μετοχών της τράπεζας. Τα warrants που συνοδεύουν κάθε μία μετοχή, ενσωματώνουν το δικαίωμα απόκτησης μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στην περίπτωση της Alpha σε αναλογία 7,4 μετοχών για κάθε warrant.

Τα warrants ασκούνται κάθε έξι μήνες για τα επόμενα 4,5 χρόνια, με έναρξη τις 10 Δεκεμβρίου 2013.

Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης του warrant της Alpha Bank ορίστηκε από το Χ.Α. σε 1,45 ευρώ, ενώ υπολογίστηκε σε 51,2% η εκτιμώμενη μεταβλητότητα. Το επιτόκιο δίχως κίνδυνο υπολογίστηκε σε 1%. Ο συνολικός αριθμός των τίτλων είναι 1.233.503.482.

Σήμερα, επανέρχονται εξάλλου στο Χ.Α. οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση του reverse split και ξεκινούν οι προθεσμίες για την αύξηση κεφαλαίου. Μέχρι τις 18 Ιουνίου θα γίνεται η διαπραγμάτευση του δικαιώματος, ενώ στις 25 Ιουνίου ολοκληρώνεται η αύξηση που πραγματοποιεί η τράπεζα για ποσό ύψους έως 7,33 δισ. ευρώ.

Τις ίδιες ημερομηνίες αύξησης κεφαλαίου έχει και η Attica Bank. Συγκεκριμένα, σήμερα επανέρχονται σε διαπραγμάτευση οι μετοχές από το reverse split, ενώ μεταξύ 11 και 18 Ιουνίου «τρέχει» η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος και μεταξύ 11 και 25 Ιουνίου η άσκηση του δικαιώματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΑΤΤ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα