Eπιτυχής, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΜΚ της Alpha Bank

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 20:09
UPD:20:28
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Η Alpha γίνεται έτσι η πρώτη ελληνική τράπεζα που επιτυγχάνει το στόχο να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο μετά την ανακεφαλαιοποίησή της από ιδιώτες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

Kατά 1,5 έως 1,6 φορές υπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters δύο αξιωματούχοι της τράπεζας μετά τη λήξη της περιόδου εγγραφής.

Οι επίσημες και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα.

Έτσι, η Alpha γίνεται έτσι η πρώτη ελληνική τράπεζα που επιτυγχάνει το στόχο να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο μετά την ανακεφαλαιοποίησή της από ιδιώτες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς, ξεχωριστής ιδιωτικής τοποθέτησης ύψους 92,9 εκατ. ευρώ που διεξήγαγε, η Alpha άντλησε 12% των συνολικών κεφαλαιακών της αναγκών από ιδιώτες επενδυτές, ξεπερνώντας έτσι τον ελάχιστο στόχο του 10%.

Η Alpha δεν χρειάζεται επομένως να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos).

Οι επενδυτικοί οίκοι που είχαν εγγυηθεί να καλύψουν την ΑΜΚ (J.P. Morgan, Citigroup, HSBC και Credit Agricole) δεν θα χρειαστεί να απορροφήσουν καμία νέα μετοχή, ανέφεραν επίσης οι αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα