Στο ν/σ για τους δανειολήπτες και τα δάνεια με καθυστέρηση

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 11:21
UPD:12:08
Eurokinissi

Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ενήμερων δανείων, θα μπορέσουν να υπαχθούν και οι δανειολήπτες με καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων τους, αρκεί να μην έχει γίνει καταγγελία της δανειακής τους σύμβασης.

Αυτό έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με την έναρξη της διαδικασίας της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μετά από σύμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατατέθηκε επίσης, τροποποίηση με την οποία εισάγεται ο θεσμός της διαμεσολάβησης στις ρυθμίσεις δανείων. Η προσφυγή θα είναι προαιρετική και όπως διευκρινίστηκε, δεν θα είναι υποχρεωτική η παρουσία δικηγόρου.

Σε περίπτωση που η διαδικασία της διαμεσολάβησης αποτύχει, ο οφειλέτης θα μπορεί να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο προωθούμενο νομοσχέδιο, καθώς και αντίγραφο του πρακτικού αποτυχίας της διαμεσολάβησης. 

Πρόθεση του υπουργείου είναι τέλος, η τροποποίηση του άρθρου που αναφέρεται σε δάνεια ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανειολήπτες με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω (σ.σ. στην αρχική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης προβλεπόταν υπαγωγή στο προωθούμενο καθεστώς για άτομα με αναπηρία άνω του 67%).

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα