Υπέρ της μείωσης της φορολογίας για τις ΜμΕ ο Φώτης Κουβέλης

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 17:11
UPD:17:20
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης (αριστερά) και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατά τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Υπέρ της μείωσης της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του διετούς «παγώματος» των ασφαλιστικών τους οφειλών τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως είπε, η φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να μειωθεί για να δοθεί η δυνατότητα ανάσας στην μικρομεσαία επιχείρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την τεράστια ανεργία.

Ο κ. Κουβέλης στάθηκε επίσης στην ανάγκη άμεσης λύσης στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ενώ όσον αφορά τις οφειλές προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, υποστήριξε ότι όσες αφορούν προηγούμενο χρονικό διάστημα, πρέπει να «παγώσουν» επί μια διετία, «έτσι ώστε να δοθεί  δυνατότητα στο μικρομεσαίο επιχειρηματία να ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές του και να τις καταβάλει με τις προβλεπόμενες δόσεις».

Τέλος, για το ζήτημα της χρηματοδότησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στις τράπεζες αλλα και οι ίδιες επιχειρήσεις να αναζητήσουν και να  εξασφαλίσουν το χρηματοπιστωτικό φορέα με τον οποίο θα μπορούν να εξασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα