Αλέξης Τσίπρας: Εχθρική προς τους μικρομεσαίους η κυβέρνηση

Συνάντηση με τον προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 14:19
UPD:14:47
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει τον Κινέζο για το ασφαλιστικό, παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, και μεταξύ άλλων την κατηγόρησε για εχθρική στάση απέναντι στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δέχονται, όπως είπε, σφοδρότατη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές.

Η καταρράκωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, διόγκωση της ανεργίας και ταυτόχρονα «συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, αν συνυπολογίσουμε τις οικογένειες των μικρομεσαίων επαγγελματιών που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα -οι περισσότεροι εξ αυτών- ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώσουν και άρα δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε συνυπολογίζονται στην ανεργία, ούτε μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, αφού το επίδομα είναι συνδεδεμένο με τις ασφαλιστικές εισφορές».

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση παριστάνει τον Κινέζο στο ασφαλιστικό

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει τον Κινέζο όταν το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση κι όταν είναι δεδομένο ότι, αν συνεχιστούν τα πράγματα χωρίς άμεσες παρεμβάσεις, θα μας φέρουν νέα μέτρα μείωσης συντάξεων στις ήδη μειωμένες συντάξεις», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπαραθέτοντας τη δέσμη των δώδεκα προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος που παρουσίασε χθες. 

Άμεση επίσης, προτεραιότητα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε, είναι το θέμα της ρευστότητας, γιατί χωρίς ρευστότητα στην αγορά δεν μπορούν να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  

Εκτός από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να συνοδευτεί με ένα νέο πρόγραμμα μερικής διαγραφής δανείων και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις, «γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να τονωθεί η αγορά αλλά και να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα».

Σύμφωνα, τέλος, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «τα προβλήματα που τίθενται με δραματικό τρόπο από την κοινωνία», έχουν «σαφές ταξικό πρόσημο».

«Όταν ο μικρομεσαίος φορολογείται με 33% φόρο πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ εισόδημα, αλλά οι ανώνυμες επιχειρήσεις με 10%, όταν ο μικρομεσαίος στενάζει  αλλά η πολιτική που ακολουθείται είναι πολιτική ευνόησης των Mall και ζητείται επιπλέον και η εργασία την Κυριακή για να ενισχυθεί ο τζίρος των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, αλλά να καταρρεύσουν οι μικροί, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της, να είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, να είναι με αυτούς που έχουν κέρδη και να αφήνει στο έλεος όλους όσους στηρίζουν την πραγματική οικονομία», υποστήριξε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εχθρική στάση έναντι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή