Με κοινό μέτωπο για την αργία της Κυριακής

[επαφές] ΠΑΣΟΚ και ΓΣΕΒΕΕ διαφωνούν με την κατάργηση
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 15:39
UPD:15:39
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Βασίλη Καββαθά.

Ταύτιση απόψεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές διαπιστώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στακεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής, η οποία, όπως είπε, «συμπίπτει με την προσέγγιση της ΓΣΕΒΕΕ».

Από την πλευρά του, σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ανέφερε ότι υπάρχει ταύτιση των προτάσεων της ΓενικήςΣυνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά δε με το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Καββαθάς είπε ότι έγινε ξεκάθαρη η τοποθέτηση της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων ότι η μείωση από 23% σε 13% θα μετακυλιστεί ολόκληρη στην κατανάλωση. Νωρίτερα, αναφερόμενος ο κ. Βενιζέλος στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε την «ανάγκη άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα και με την πρόταση που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι μετέφερε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, το κλίμα της πραγματικότητας της πλειοψηφίας, όπως είπε, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη με το κλίμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση» και υποστήριξε ότι στην πραγματική οικονομία «ηευημερία των αριθμών δεν φαίνεται ούτε στον ορίζοντα».

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, ως μέλος της συγκυβέρνησης, τις θέσεις της ΓΣΕΒΒΕ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η μικρή επιχείρηση ήταν και θα είναι και στο νέο μοντέλο ανάπτυξης η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος στον οποίο μπορεί να ανθήσει πραγματικά η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η συνεργασία, να διαφυλαχθούν οι υπάρχουσες, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να διαμορφώσει το κατάλληλο καιδιορατικό φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο και να στηρίξει την καλή συνεργασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν και στελέχη του κόμματος, που ασχολούνται με τον τομέααυτόν, «συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνιστούν την καθημερινή αγωνία της ελληνικής αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα