Επιστολή στην Κομισιόν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για ανέργους

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 17:55
UPD:21:22
REUTERS/LASZLO BALOGH

Στην επιστολή της η ελληνική πλευρά προτείνει την αξιοποίηση πόρων ύψους περίπου 170 εκ. ευρώ από συγκεκριμένα ΕΠ σε επιλέξιμες θεματικές προτεραιότητες.

Την άντληση πόρων από Επιχειρησιακά Προγράμματα της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για ανέργους ζητεί η κυβέρνηση με επιστολή που απέστειλε χθες Τρίτη στους αρμόδιους Επιτρόπους της Κομισιόν.

Αυτό έγινε γνωστό, μετά από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η ελληνική πλευρά προτείνει την αξιοποίηση πόρων ύψους περίπου 170 εκ. ευρώ από συγκεκριμένα ΕΠ σε επιλέξιμες θεματικές προτεραιότητες.

Συγκεκριμένα ζητά να διατεθούν για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους:

  • 80 εκ. ευρώ από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση»  από αναξιοποίητους όρους παρελθόντων ετών.
  • 60 εκ.  ευρώ από το ΕΠ « Ψηφιακή Σύγκλιση» με χρήση της ρήτρας ευελιξίας.
  • 30 εκ. ευρώ από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» για δράσεις του τομέα αρμοδιότητάς του.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επισημαίνει ότι σε προηγούμενη συνάντηση είχε συμφωνηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς η υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ αρχήν. 

Τονίζει επίσης πως θεωρεί αυτονόητο ότι στη συνέχεια θα υπάρξει και συζήτηση για την εξοικονόμηση και άλλων πόρων για την υλοποίηση  β’ φάσης του προγράμματος συμφωνίας με τα αρχικώς συμφωνηθέντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα