Στην Κομισιόν η επιστολή για το πρόγραμμα 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:11
UPD:11:21
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Μακάρι να εγκριθεί ένα μεγάλο ποσό. Είναι ένα καλάθι που ζητάμε από την Επιτροπή έγκριση πόρων. Ζητάμε το μάξιμουμ», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

A- A A+

Σήμερα αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιστολή για την υλοποίηση του προγράμματος των 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας και την έγκριση της μεταβίβασης πόρων υπέρ του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

«Μακάρι να εγκριθεί ένα μεγάλο ποσό. Είναι ένα καλάθι που ζητάμε από την Επιτροπή έγκριση πόροων. Ζητάμε το μάξιμουμ», ανέφερε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου.

Ο Γ. Βρούτσης επεσήμανε ότι έχουν υποβληθεί 127.000 αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε 75.000 νέους και τώρα συνολικά θα αφορά 125.000, ενώ σημείωσε ότι η επιστολή που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κοινοποιηθεί και στους αρχηγούς των κομμάτων.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου στον Γ. Βρούτση

Η με αριθμό 1478/28-5-2013 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος των 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας.

Από την πλευρά του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 300 από τα 600 εκατ. που χρειάζονται για να προχωρήσει το πρόγραμμα. «Ποιον να πιστέψω εγώ τώρα; Μήπως καθυστερήσαμε;» ρώτησε θέτοντας «θέμα συνεργασίας».

«Αφήστε στην άκρη το θέμα των εταίρων. Εδώ υπάρχει πρόβλημα με την κοινωνία. Δεν έχει προσωπική αιχμή, αλλά έχει για τον τρόπο που χειρίζεται  η κυβέρνηση ορισμένα θέματα», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή