Πρόταση προς την ΕΕ για χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 19:34
UPD:19:57
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Υποβολή κοινής πρότασης προς τις υπη­ρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πηγές χρηματοδότησης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με θέμα τον συντονισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση και η κοινωνική αναγκαιότητα για την άμεση ανακούφιση ανέργων που ανήκουν σε νοικο­κυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς ερ­γασίας.

Στη συζήτηση προσδιορίστηκαν συγκεκριμένοι τομείς προτεραιότητας (το­πική αυτοδιοίκηση, σχολεία, νοσοκομεία, κ.λπ.) και εξετάστηκαν οι εναλ­λακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών από πόρους του ΕΤΠΑ και του ΕΚΤ, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργα­σίας έχουν αξιοποιηθεί στο σύνολο τους.

Στην αρχή της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε την πορεία ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, συνολι­κού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που αφορούν περισσότερους από 250.000 ανέργους και χαρακτήρισε επιτυχή την υλοποίηση της πρόσφατης δράσης «Επιταγή εισό­δου στην αγορά εργασίας 45.000 άνεργων νέων έως 29 ετών», μετά και την έκδοση, σήμερα, των αποτελεσμάτων της δεύτερης φάσης για 10.000 νέους στον τουριστικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξασφαλίσθηκε επίσης η συ­νέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και για το έτος 2013-2014 με ανακατανομή πόρων από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εργα­σίας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυ­ξης Κ.  Βιρβιδάκης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή