H Alpha Bank πέρασε επιτυχώς δύο «τεστ»

«Φινάλε» με άνοδο 12% έκανε το δικαίωμα - Μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδιωτική τοποθέτηση
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 07:00
UPD:07:02

H Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που ολοκληρώνει, την Παρασκευή, την αύξηση κεφαλαίου δοκιμάζοντας με επιτυχία την υποδοχή των αγορών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και επιτυγχάνοντας την παραμονή της στον ιδιωτικό τομέα.

Στο 1,40 ευρώ, με άνοδο κατά 12%, έκλεισε το δικαίωμα της Alpha Bank, χθες, τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσής του, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον συμμετοχής και τις σαφείς ενδείξεις υπερκάλυψης της αύξησης ύψους 457,1 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ θετικά κινήθηκαν οι εγγραφές στο κομμάτι της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Για το κομμάτι αυτό, καταγράφηκε επίσης αυξημένο ενδιαφέρον -τέσσερις φορές το ύψος του σύμφωνα με πληροφορίες- από επενδυτές που συμμετείχαν και στην αύξηση και επιδίωκαν επιπρόσθετα απόκτηση τυχόν αδιάθετων, τα οποία δεν φαίνεται να υπάρξουν. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ξένα funds και Ελληνες μεγάλους επενδυτές, επιχειρηματίες και εφοπλιστές και με βάση την απόφαση του δ.σ. μπορούν να αποκτήσουν και μέρος του private placement, με το οποίο το ποσό της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Alpha Bank φθάνει τα 550 εκατ. ευρώ.

H Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που ολοκληρώνει, την Παρασκευή, την αύξηση κεφαλαίου δοκιμάζοντας με επιτυχία την υποδοχή των αγορών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και επιτυγχάνοντας την παραμονή της στον ιδιωτικό τομέα.

Οι επαφές των στελεχών της Alpha Bank με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα αλλά και τους Ελληνες επενδυτές αποτύπωσαν τη σαφή αναστροφή του κλίματος και τη θετική διάθεση των αγορών, βοηθούντος του βελτιούμενου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Εκτός από την επιτυχία της αύξησης, το σημαντικό ενδιαφέρον επέτρεψε τη δημιουργία εκ νέου διαύλων επικοινωνίας με τους ξένους επενδυτές.

Την Παρασκευή λήγει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων συμμετοχής και ακόμη και η απλή αριθμητική δείχνει προς πλήρη άσκηση αφού η μετοχή χθες είχε τελική τιμή τα 0,64 ευρώ και η τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής, την οποία συνοδεύουν δωρεάν warrants, ήταν 0,44 ευρώ. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένονται τα τελικά στοιχεία της αύξησης, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσει την κατανομή επί της ιδιωτικής τοποθέτησης των 92,9 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα