Εμμένει στην πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2014 ο ΥΠΟΙΚ

Συνάντηση Γ. Στουρνάρα - Π. Μοσκοβισί στο Παρίσι
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 13:43
UPD:14:37
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον γάλλο ΥΠΟΙΚ Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. (Φωτογραφία αρχείου)

Την εκτίμησή του για μικρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014 επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς από ξένο δημοσιογράφο σχετικά με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για συνέχιση της ύφεσης το 2014, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις».

«Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Όσον αφορά στη χθεσινή του δήλωση στο Reuters σχετικά με προσεχή έκδοση ελληνικών ομολόγων ο ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα».

Σχετικά με το σε ποιο ύψος θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ομόλογα ο υπουργός εξήγησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθορίσουμε κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς επίσης, εάν θα μπορούσε η Ελλάδα να σκεφτεί μια επιπλέον παράταση τη στιγμή που η Γαλλία και η Ισπανία εξασφάλισαν πρόσφατα παράταση, ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν χρειάζεται προς το παρόν παράταση. «Εμείς όπως ξέρετε έχουμε πάρει ήδη δύο χρόνια παράταση έως το 2016, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «πολύ καλή» τη συνάντησή του με τον Πιέρ Μοσκοβισί και είπε πως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία όπως οι αποκρατικοποιήσεις και άλλα γενικότερα».

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα