Ισπανο-γερμανικό μέτωπο κατά της ανεργίας των νέων

Υπογραφή συμφωνίας από τις υπουργούς Εργασίας
Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 16:03
UPD:16:37
REUTERS/SUSANA VERA

Κόσμος περιμένει στην ουρά για το γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Μαδρίτη.

Συμφωνία για την υποστήριξη της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία νεαρών Ισπανών, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία στην πατρίδα τους, υπέγραψαν σήμερα η ισπανική και η γερμανική κυβέρνηση.

«Κάθε χρόνο σχεδόν 5.000 νεαροί Ισπανοί θα μπορούν να επωφεληθούν (...) από ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία ή από ειδικευμένες και σταθερές θέσεις εργασίας» στη χώρα αυτή, δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Φάτιμα Μπάνιεθ, μετά τη συνάντηση που είχε με την γερμανίδα ομόλογό της, Ούρσουλα Φον ντερ Λέγεν, στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την Μπάνιεθ, η συμφωνία αφορά κυρίως «την ειλικρινή και αποφασιστική υποστήριξη από τις γερμανικές δημόσιες διοικήσεις προς τους νέους που θέλουν να εκπαιδευτούν ή να αποκτήσουν μια ειδικευμένη απασχόληση τα προσεχή χρόνια».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της Ισπανίας επισημαίνεται η δέσμευση των δύο υπουργών να έχουν μια στενή συνεργασία, που θα αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται σε καθεμία από τις δύο χώρες, με στόχο την υποστήριξη της απασχόλησης.

Η συμφωνία αυτή αφορά εξάλλου την «διατήρηση μιας κοινής θέσης για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της απασχόλησης των νέων, κυρίως την χρηματοδότησή της, προσθέτει το υπουργείο.

Εν μέσω βαθιάς ύφεσης, η Ισπανία πλήττεται από ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο ανεργίας, το οποίο ξεπερνάει το 27%, ενώ για τους νέους ηλικίας 16 ως 24 ετών ξεπερνάει το 57%.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα