Στόχος να γίνει η Ελλάδα πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους

Συνάντηση της υπ. Τουρισμού με κινέζους δημοσιογράφους
Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 15:42
UPD:15:54
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στο πλαίσιο της σύσφιξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων στο τουριστικό κλάδο, η η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Κίνα, ενώ διαβεβαίωσε τους κινέζους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί  μεταξύ των δυο χώρων, από το 2006.

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να καταστεί η Ελλάδα πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους στην Ευρώπη, τόνισε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Πανκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων και την επιτετραμένη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας Ζάο Λιινγκ.  

Στο πλαίσιο της σύσφιξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων στο τουριστικό κλάδο, η κ. Κεφαλογιάννη γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Κίνα, ενώ διαβεβαίωσε τους κινέζους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί  μεταξύ των δυο χώρων, από το 2006.   

Διαβεβαίωσε επίσης ότι λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα διευκολύνουν την προσέλκυση των κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας, επισημαίνοντας ενδεικτικά τα βήματα προόδου που, όπως είπε, έχουν αρχίσει να γίνονται όσον αφορά την έκδοση visa, τις επίσημες συζητήσεις με τον κινέζο ομολόγό της κατά την πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα για τη λειτουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνας- Πεκίνο, το ενημερωτικό  υλικό για τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Ελλάδας που ετοιμάζεται και θα είναι μεταφρασμένο στην κινεζική γλώσσα κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο νέο  ντοκιμαντέρ Glamorous Greece, μία συμπαραγωγή της κινεζικής τηλεόρασης CCTV και της ΕΡΤ, όπως και στη νέα ρομαντική κινεζική ταινία με τίτλο «Έρωτας στο Πεκίνο», γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην Σαντορίνη. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινέζικους κινηματογράφους στις 14 Φεβρουαρίου 2014.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα