Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 12:19
UPD:12:45
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Η ανεργία διατηρήθηκε κοντά στα επίπεδα του 6,9%, τα οποία σηματοδοτούν τα χαμηλά της εποχής μετά την πτώση του τείχους.

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Απρίλιο, εξαιτίας του δριμύτατου χειμώνα που διήρκησε περισσότερο καιρό από το συνηθισμένο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4.000 τον Απρίλιο και ανήλθε στα 2,938 εκατομμύρια, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση. Το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο 6,9%, ελαφρώς υψηλότερα από τα επίπεδα του 6,8% που είναι τα χαμηλότερα από την πτώση του τείχους.

Οι αναλυτές διατυπώνουν την ανησυχία ότι ο παρατεταμένος χειμώνας έχει αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, μετά τη συρρίκνωση 0,6% που παρατηρήθηκε το δ’ τρίμηνο 2012.

Σύμφωνα με τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία Deutscher Wetterdienst, ο φετινός Μάρτιος ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 25 ετών στη χώρα και πέμπτος πιο ψυχρός από το 1881.

«Για την αύξηση της ανεργίας ευθύνεται εν μέρει ο ψυχρός καιρός», δήλωσε ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Απασχόλησης, Γιουργκεν Βάιζε. «Τα στοιχεία ελήφθησαν στα μέσα Απριλίου και εκείνη την εποχή ούτε οι πιο γενναίοι δεν μπορούσαν να βγουν έξω από το σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται ο τομέας των υπηρεσιών».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα