«Ευθύνη όλων ο τουρισμός και η εικόνα της χώρας»

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 14:31
UPD:16:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝ

«Παρακαλώ όλους τους Έλληνες σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά, «επαγγελματίες, τοπική αυτοδιοίκηση, τον κάθε έλληνα πολίτη, για το καλό της Πατρίδας να βοηθήσουν, ώστε να ακτινοβολήσουμε όλοι μας στους ξένους τον καλύτερο εαυτό μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης για θέματα τουρισμού της οποίας προήδρευσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Ο Τουρισμός και η εικόνα της χώρας δεν είναι μόνο ευθύνη της Πολιτείας, αλλά ευθύνη όλων, Πολιτείας, επαγγελματιών, επιχειρήσεων και κυρίως των ίδιων των πολιτών, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης για θέματα τουρισμού της οποίας προήδρευσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε προσωπική παράκληση στους πολίτες να συμβάλλουν έτσι ώστε «να ακτινοβολήσουμε στους ξένους τον καλύτερο μας εαυτό».

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS

Εν όψει της άφιξης φέτος περισσότερων από 17 εκατ. τουριστών, ο κ. Σαμαράς μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα που μεταφράζεται, όπως είπε, σε ρευστότητα, χρήμα για την αγορά και καινούργιες, υγιείς θέσεις εργασίας.

«Παρακαλώ όλους τους Έλληνες σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά, «επαγγελματίες, τοπική αυτοδιοίκηση, τον κάθε έλληνα πολίτη, για το καλό της Πατρίδας να βοηθήσουν, ώστε να ακτινοβολήσουμε όλοι μας στους ξένους τον καλύτερο εαυτό μας. Να αναγνωριστεί απ’ όλους η Ελλάδα ως ομορφιά, ως ποιότητα, ως πολιτισμός, ως ευγένεια, ως φιλοξενία».

Γιατί για να έχουμε και του χρόνου τόσους και ακόμα περισσότερους τουρίστες, εξήγησε, θα πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, την ποιότητα των προϊόντων μας, των ελληνικών μας προϊόντων, τις τιμές, την ασφάλεια των επισκεπτών και το να είναι οι πόλεις μας και οι παραλίες μας καθαρές.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αυτό το μεγάλο που θέλουμε να φτιάξουμε για το αύριο μας, για το αύριο των παιδιών μας. Και όλοι μαζί αυτό το σχέδιο μπορούμε να το πετύχουμε. Θα το πετύχουμε για το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός. 

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Γεώργιος Τσακίρης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος και ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Ευθύμιος Λυμπερόπουλος. 

«Ο Πρωθυπουργός δεν γίνεται να μιλά για τον τουρισμό και να κάνει γαργάρα την περίφημη μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση, που υποσχόταν μέχρι πριν λίγο η κυβέρνησή του», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

Για μία ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι επενδύει σε μια τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας «που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα», καθώς όπως επισημαίνεται, η  έκθεση της Κομισιόν «διαλύει κάθε κλίμα ανάκαμψης» και προαναγγέλλει τη λήψη νέων μέτρων «που θα διορθώσουν τις "αστοχίες" των προηγουμένων».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή