Επί τάπητος η λήψη μέτρων για τον κλάδο των logistics

Συνάντηση ΥΠΑΝΥΠ - αντιπροέδρου Παγκόσμιας Τράπεζας
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 20:45
UPD:20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης (αριστερά) στη σημερινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία κ. Philippe Le Houerou.

Η λήψη μέτρων για την ανάπτυξη του κλάδου των logistics συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Philippe Le Houerou.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να θεσπιστούν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις προκειμένου αφενός ο κλάδος να αποτελέσει μοχλό βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας και αφετέρου να αναδειχθεί η Ελλάδα σε κέντρο διακίνησης εμπορευμάτων στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας.

Γενικότερα, στη συνάντηση έγινε επισκόπηση της συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα που αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. 

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η συνεργασία των δύο πλευρών συνεχίζεται με βάση τους δείκτες που χρησιμοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα για τη μέτρηση της ανταγωνιστικότητας των χωρών στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης Doing Business. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα