Κ. Χατζηδάκης: Προσήλωση στα χρονοδιαγράμματα

Παρουσίαση των στόχων του ΥΠΑΝ σε σχέση με την επιχειρηματικότητα
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 19:13
UPD:19:32
EUROKINISSI

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης: «Η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να απενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα που την θεωρεί βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας» (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια προσήλωση στα χρονοδιαγράμματα για να γίνουν και οι υπόλοιπες διαρθρωτικές αλλαγές πράξη, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τους στόχους του υπουργείου σε σχέση με την επιχειρηματικότητα για την τρέχουσα χρονιά: απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων, ενίσχυση του ανταγωνισμού για την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά, ανάπτυξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για τα Logistics και αλλαγή του εξαγωγικού μοντέλου της χώρας.

Η κυβέρνηση αυτή, τόνισε, είναι αποφασισμένη να απενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα που την θεωρεί βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας. Μάλιστα επεσήμανε πως οι νέες δουλειές δεν θα δημιουργηθούν από τον δημόσιο τομέα αλλά από τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, χάρη στην προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και της ώριμης στάσης των ελλήνων πολιτών, τα σενάρια Grexit πλέον δεν υπάρχουν ενώ πρόσθεσε ότι είναι ορατό σε όλους πως η κυβέρνηση αυτή είναι σταθερή και βιώσιμη.

Για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, είπε ότι ολοκληρώνεται και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω επιστροφή καταθέσεων, αλλά και για μια πιο ομαλή λειτουργία του τραπεζικού τομέα.

Τέλος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει ανέβει τα τρία σκαλοπάτια που είναι κρίσιμα στο στόχο που έχει για να φτάσει ως στην κορυφή και να τερματίσει με επιτυχία τη διαδρομή της: πολιτική σταθερότητα, εδραίωση στην Ευρωζώνη, ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα