Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση των έργων στις σήραγγες των Τεμπών

Κ. Χατζηδάκης: Οι μηχανές στους αυτοκινητόδρομους έχουν πάρει μπροστά
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 16:19
UPD:16:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το μεγαλύτερο τούνελ στην Ελλάδα μήκους έξι χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε στα Τέμπη. 

Στο τέλος Μαΐου του 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα τμήματα Ευαγγελισμός – Ραψάνη και Πλαταμώνας – Σκοτίνα του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, όπως ανέφεραν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης, μετά από επιθεώρηση που πραγματοποίησαν στις εργασίες κατασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι με την κατασκευή του νέου τμήματος Ευαγγελισμός – Ραψάνη, μήκους 11 χλμ παρακάμπτεται η κοιλάδα των Τεμπών μέσω των διπλών σηράγγων Τ1 (μήκους 2000 μ.) και Τ2 (μήκους 6.000 μέτρων), ενώ με το τμήμα Πλαταμώνας – Σκοτίνα, μήκους 14 χλμ, παρακάμπτονται οι επικίνδυνες στροφές στην περιοχή του Παντελεήμονα Πιερίας μέσω των σηράγγων Τ3, μήκους 2.700 μ.

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS
Δηλώσεις Κ. Χατζηδάκη - Στ. Καλογιάννη - Μ. Χαρακόπουλου

Δηλώσεις του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή ΥπΑνΥπ Σταύρου Καλογιάννη και του Αναπληρωτή ΥπΑΑΤ Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά την επιθεώρηση των εργασιών στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

«Έχουμε σήμερα μια ακόμη μια απόδειξη ότι οι μηχανές των μεγάλων έργων, των αυτοκινητόδρομων έχουν πάρει μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Απαντώντας μάλιστα στις επικρίσεις «όσων αμφέβαλλαν», σημείωσε ότι «η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα περάσαμε από την παράκαμψη των Τεμπών μέσα από τις μεγάλες σήραγγες οι οποίες είδατε έχουν ανοίξει», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης. Σημείωσε ακόμη ότι οι σήραγγες είναι έτοιμες σε επίπεδο έργων πολιτικού μηχανικού, ενώ ολοκληρώνονται και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες οι οποίες, όπως διευκρίνισε, είναι ήδη έτοιμες σε ποσοστό 75%.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα των διοδίων ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα γίνει ό,τι προβλέπει η σύμβαση, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του αντιτίμου προς τα πάνω.

«Η επίσπευση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε με τη σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, ο οποίος έδωσε επίσης το «παρών» στην επιθεώρηση των έργων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα