Κατεπείγον σχέδιο κατά της ανεργίας των νέων ζητεί ο Λέτα

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 19:02
UPD:20:08
REUTERS/TONY GENTILE

O ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.

Την κατάρτιση ενός «κατεπείγοντος σχεδίου» για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ζήτησε σήμερα από την Ε.Ε. ο ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα.

«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων. . . Ζητούμε το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο» να επικεντρωθεί «σε ένα κατεπείγον σχέδιο για να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα», ανέφερε ο Λέτα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Ρώμη.

Όπως υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός, «χωρίς εργασία για τους νέους δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για τα κράτη μέλη ούτε για την Ευρώπη».

Ο Λέτα διέψευσε τα περί «ιδεολογικού πολέμου» σε ό,τι αφορά τις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές τόνωσης της ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της χώρας του να προβεί σε ανάταξη των δημοσιονομικών της με βάση τους όρους που έχουν θεσπιστεί από τις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να εμπλακούμε σε ιδεολογικό πόλεμο για το ζήτημα της εξυγίανσης των προϋπολογισμών. Είμαστε σύμφωνοι σχετικά με την αναγκαιότητα να βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά σε τάξη και δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική αναμέτρηση ανάμεσα στην λιτότητα και την ανάπτυξη», υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Σουλτς εκτίμησε ότι στην προσεχή σύνοδο κορυφής θα έπρεπε να συμφωνηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Ειδικοί εκτιμούν ότι ένα τρισεκατομμύριο ευρώ έχει χαθεί λόγω της φοροδιαφυγής. Είναι σημαντικό το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει μέτρα ενάντια στην φορολογική απάτη, αυτό θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα», σημείωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ..

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα