Fitch: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της κρίσης

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 11:47
UPD:12:03
EPA/JUSTIN LANE

Τους κλάδους που θα ζημιωθούν περισσότερο από τη «χαμένη» δεκαετία της ευρωπαϊκής οικονομίας επισημαίνει στη νέα του έκθεση ο οίκος Fitch, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το επόμενο έτος.

Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεση με τίτλο «O αντίκτυπος στις επιχειρήσεις από τη χαμένη δεκαετία της ευρωπαϊκής οικονομίας», από τη δεκαετία μηδενικής ή αναιμικής ανάπτυξης στην Ευρώπη θα επηρεαστεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων της γηραιάς ηπείρου.

Ειδικότερα, όμως, η Fitch εκτιμά ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και κοινής ωφελείας διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ οι εταιρείες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφελείας, λόγω της έκθεσής τους στις ανεπτυγμένες αγορές, βρίσκονται στην κορυφή των κλάδων που θα πληγούν, καθώς σε συνθήκες οικονομικής επιβράδυνσης η ζήτηση υποχωρεί. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πρόσθετης φορολόγησης και παρεμβάσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα