Η ΓΕΚ εξετάζει αύξηση συμμετοχής της στην Ερμής

Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 17:54

Στο πρώτο τρίμηνο του 2003 η Ερμής Επιχειρήσεις Ακινήτων ΑΕ, θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ, προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση ακινήτου στην Λεωφόρο Αθηνών όπου θα ανεγερθεί κτίριο γραφείων 20.000 τ.μ. ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Το τίμημα, στο οποίο περιλαμβάνεται η πώληση του οικοπέδου και η ανέγερση του κτιρίου, ανέρχεται, σύμφωνα με τη διοίκηση, σε 21 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Ερμής προχώρησε στην πώληση περίπου 80 διαμερισμάτων στην Θεσσαλονίκη, έναντι τιμήματος 3 εκατ. ευρώ, ενώ μεταβίβασε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη το ακίνητο επί της οδού Μιχαλακοπούλου αρ. 80 (πρώην κτίριο υπουργείου Βιομηχανίας). Στο τελευταίο τρίμηνο του 2002 οι πωλήσεις ακινήτων, που ανέπτυξε ή αναπτύσσει η Ερμής, ανήλθαν σε 33-34 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΚ, Γ. Περιστέρη, εάν δεν αρθούν τα αντικίνητρα που εμποδίζουν την υλοποίηση της απορρόφησης της Ερμής από την ΓΕΚ, η ΓΕΚ θα προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ερμής.

Οσον αφορά στον κλάδο της ενέργειας, η διοίκηση αναμένει νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των επενδύσεών της.

Το συνολικό υπόλοιπο ανεκτέλεστων έργων του Ομίλου ΓΕΚ ανέρχεται σε 800 - 900 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ



Σχολιασμένα