Probank: Εγκρίθηκε ΑΜΚ 90 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 15:37
UPD:16:31
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 90 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 150 εκατομμυρίων νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων με μετρητά, ενέκριναν χθες οι μέτοχοι της Probank κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η νέα αυτή αύξηση κεφαλαίου έχει ως στόχο «την παροχή στη διοίκηση της ευελιξίας και της άνεσης, στη λήψη μελλοντικών επενδυτικών αποφάσεων μια και η είσοδος σημαντικών επενδυτών συνεπάγεται και ευελιξία στη διαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής».

«Με την κεφαλαιακή υποστήριξη των μετόχων της και επενδυτών  που συμμετέχουν στα Μετατρέψιμα Ομολογιακά Δάνεια, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος δέσμευσης κεφαλαίων σε περίπτωση μη πλήρους ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, με την εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος  θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού που έχουν πια θετικότερη στάση για τη χώρα, τις τράπεζες και την Probank ιδιαίτερα,
η τράπεζα προχωρά σε συγκέντρωση κεφαλαίων που θα υποστηρίξουν άνετα το ενεργητικό της μέχρι τις 31/12/2014», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Probank υπογραμμίζει, εξάλλου, πως ήταν «η μοναδική τράπεζα που ξεκίνησε την πορεία ανακεφαλαιοποίησής της προ 15μήνου, συνεπής με τη στρατηγική της να προβλέπει έγκαιρα τις κεφαλαιακές της ανάγκες και προσέγγισε τα 282 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 από την Τράπεζα της Ελλάδος με το ποσό των 280,8 εκατ. ευρώ από το 2011».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα