PMI: Σε τροχιά συρρίκνωσης Ευρωζώνη και Γερμανία

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 12:11
UPD:14:29
REUTERS/MICHAEL BUHOLZER

Με σταθερό ρυθμό συνεχίστηκε τον Απρίλιο η υποχώρηση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη, με τη Γερμανία να υποχωρεί σε έδαφος συρρίκνωσης υπό το βάρος των πτωτικών τάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλά έξι μηνών, με τον σύνθετο δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 48,8 μονάδες, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.

REUTERS

Για το σύνολο της Ευρωζώνης, ο σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Μάρτιο, στις 46,5 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα από τις 46,4 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

MARKIT ECONOMICS

Όσον αφορά στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης PMI ανήλθε στα υψηλά δύο μηνών, στις 46,6 μονάδες, ενώ στον τομέα της μεταποίησης υποχώρησε στα χαμηλά τεσσάρων μηνών, στις 46,5 μονάδες.

«Παρότι ο PMI παρέμεινε αμετάβλητος τον Απρίλιο, τα στοιχεία υποδεικνύουν ανησυχητική εξασθένηση της οικονομίας το β’ τρίμηνο, το οποίο σημαίνει ότι οι πτωτικές τάσεις ενδέχεται να ενισχυθούν περαιτέρω τους ερχόμενους μήνες, αντί να υποχωρήσουν», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Ουίλιαμσον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα