Απορρίπτει η Σλοβενία τα περί πακέτου διάσωσης

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 11:28
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

«Προς το παρόν, ακούμε διάφορες γνώμες και θεωρίες για τη Σλοβενία», ανέφερε ο σλοβένος υπουργός Οικονομικών Τσάφερ και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που προετοιμάζει η Σλοβενία για να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Η Σλοβενία δεν είναι η επόμενη υποψήφια χώρα της Ευρωζώνης για τη λήψη οικονομικής βοήθειας, επανέλαβε ο σλοβένος υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ, ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, η στήριξη των επιχειρήσεων και η δημιουργία δομών που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων STA, ο κ. Τσάφερ είπε πως προτιμά να επικεντρώσει την προσοχή του στην υλοποίηση του προγράμματος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, παρά στην «υστερία» σε σχέση με το αν η Σλοβενία ακολουθήσει τη λύση της διεθνούς βοήθειας, όπως η Κύπρος.

«Προς το παρόν, ακούμε διάφορες γνώμες και θεωρίες για τη Σλοβενία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που προετοιμάζει η Σλοβενία για να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Απριλίου. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές, τόνισε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, STA



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα