Γ. Στουρνάρας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα αν κάνουμε όσα έχουμε υποσχεθεί

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 16:01
UPD:16:16
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα «αρκεί να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς εάν φοβάται το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά τον επόμενο γύρο της αξιολόγησης από την τρόικα τον Ιούνιο.

«Δεν φοβάμαι νέα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τονίζοντας ότι αυτό προβλέπεται «ρητά» και στο κείμενο της τρόικας, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν όσα έχει υποσχεθεί η χώρα.

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS

Υπογράμμισε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις τράπεζες» και επεσήμανε ότι η εκταμίευση του Μαΐου θα γίνει κανονικά. Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχει το προαπαιτούμενο του Δημοσίου που, όπως παραδέχθηκε «δυσκόλεψε» την κυβέρνηση. «Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον Πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση», σημείωσε.

Διευκρίνισε τέλος ότι οι 4.000 αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους και ένα ποσοστό εξ αυτών θα αποχωρήσει νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα