Γ. Στουρνάρας: Κάναμε το καλύτερο δυνατό

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 15:11
UPD:16:26
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στο τελευταίο Eurogroup η ελληνική πλευρά βρέθηκε σε αδιέξοδο, το οποίο όμως ξεπεράστηκε με παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

«Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των δυσκολιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμη ότι στο τελευταίο Eurogroup η ελληνική πλευρά βρέθηκε σε αδιέξοδο, το οποίο όμως ξεπεράστηκε με παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «σε ένα από τα θέματα αυτά, τα δύσκολα, όταν βρεθήκαμε σε αδιέξοδο -γιατί βρεθήκαμε- στο τελευταίο Eurogroup μου είπαν: “Aν δεν το λύσετε αυτό, money is blocked”».  «Και ευτυχώς», πρόσθεσε, «το πήρε ο Πρωθυπουργός επάνω του και το λύσαμε». 

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS

Ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να σηκώσει το 10% από την αγορά.  Εύχομαι να το μπορέσει.  Αν δεν μπορέσει θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Αλλά εύχομαι να μπορέσει».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αρκεί, όπως είπε, «να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί».

«Δεν φοβάμαι νέα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς εάν «βλέπει» το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά τον επόμενο γύρο της αξιολόγησης από την τρόικα τον Ιούνιο.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις τράπεζες» και επεσήμανε ότι η εκταμίευση του Μαΐου θα γίνει κανονικά.

Διευκρίνισε τέλος ότι οι 4.000 αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους και ένα ποσοστό εξ αυτών θα αποχωρήσει νωρίτερα.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα