Ενδιαφέρον, σε πρώτη φάση, από Ρωσία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελληνορωσική ομάδα εργασίας για ενδεχόμενη διεύρυνση αεροπορικών συνδέσεων
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 19:58
UPD:21:09
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοβ.

Σε συμφωνία για τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με τη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο ρώσος ομόλογός του Μ. Σοκόλοβ.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, η διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων, θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη μια χώρα στην άλλη.

Επίσης, συμφωνήθηκε να διευρυνθεί ο αριθμός των αδειών για τις εμπορευματικές μεταφορές από 1.000 στις 3.500 για τις διμερείς άδειες, ενώ έγινε συζήτηση για τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδόμηση των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ρώσος υπουργός είπε πως εκφράστηκε προς το παρόν η επιθυμία της ελληνικής Κυβέρνησης «να πάρουμε κάποια πληροφορία όσον αφορά προκαταρκτικά κι εμείς εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας, για την επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού όσον αφορά αυτές τις διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται συζητήσεις με όλους τους ενδεχόμενους ενδιαφερομένους, επισημαίνοντας πως είμαστε σε προκαταρκτική διαδικασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα