«Στο κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 19:22
UPD:19:22

Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για το ύψος του προγράμματος στήριξης της Κύπρου και ενώ οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση 1% στις 1.181,49 μονάδες.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου δήλωσε πως η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν σκοπεύουν να αυξήσουν τη συνεισφορά τους για τη στήριξη της Κύπρου, παρά τις πληροφορίες περί ανάγκης περισσότερων χρημάτων για τη Λευκωσία. 

Πάντως αργότερα, η κυπριακή πλευρά διευκρίνισε πως δεν έχει ζητήσει πρόσθετη μνημονιακή χρηματοδότηση από την Ε.Ε., αλλά παραχώρηση περισσότερων χρημάτων από τα διαθρωτικά ταμεία για την επιτάχυνση της ανάκαμψης της οικονομίας της.

Πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με την Deutsche Bank να βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,6% και η ιταλική Banco Popolare κατά 3,9%.

Πιέσεις δέχθηκαν και μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου. Η Eurasian υποχώρησε κατά 3% και η Randgold Resources κατά 4,6%, καθώς οι τιμές των μετάλλων, όπως του χρυσού και του χαλκού κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα