Eurogroup: «Ναι» σε επιμήκυνση των δανείων Ιρλανδίας, Πορτογαλίας

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 15:41
UPD:15:41
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Eurogroup και υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη σύνοδο του Eurogroup στο Δουβλίνο

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης διάκεινται ευνοϊκά στην παράταση κατά επτά χρόνια της προθεσμίας αποπληρωμής των δανείων τα οποία έχουν χορηγηθεί στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Οι υπουργοί του Eurogroup τάχθηκαν υπέρ του να ληφθεί μια οριστική και θετική απόφαση» για την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των δανείων, είπε ο Ντάισελμπλουμ σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στο Δουβλίνο.

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν χαιρέτισε την απόφαση του συμβουλίου, την οποία χαρακτήρισε ένα «πολύ σημαντικό βήμα» προς την πλήρη επάνοδο των δύο αυτών χωρών στην πλήρη χρηματοδότησή τους από τις αγορές.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα