ΜΒΔΤ: «Πράσινο» από ΣτΕ για τη Διπλή Ανάπλαση

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Βοτανικό
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 13:22
UPD:13:25
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όπως σημειώνει η ΜΒΔΤ, η απόφαση του ΣτΕ «σφραγίζει, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια εμπλοκής, τη συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου, του μεγαλύτερου εν εξελίξει έργου της εταιρείας, στην περιοχή του Βοτανικού».

Θετική είναι στο σύνολό της η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων», η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ε’ τμήμα του ΣτΕ, όπως ανακοίνωσε η Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, «η σημαντική αυτή εξέλιξη σφραγίζει, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια εμπλοκής, τη συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου, του μεγαλύτερου εν εξελίξει έργου της εταιρείας, στην περιοχή του Βοτανικού».

Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι ενδυναμώνει καθοριστικά τον βαθμό βιωσιμότητας της εταιρείας, σε συνδυασμό και με την αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99. Η απόφαση για την αίτηση αναμένεται ούτως ώστε να ανοίξει η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της ΜΒΔΤ και να μπορέσει η εταιρεία να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτών της.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα