Σε ενιαία ηλεκτρονική βάση η ακίνητη περιουσία του υπ. Εργασίας

Επείγουσα εγκύκλιος Γ. Βρούτση
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 13:14
UPD:13:14
G4PHOTOS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Το σύνολο της ιδιόκτητης και μισθωμένης ακίνητης περιουσίας των φορέων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας θα αποτυπώνει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εστία», που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές Μαΐου.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την ολοκλήρωσης της βάσης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απέστειλε μάλιστα επείγουσα εγκύκλιο στους διοικητές όλων των ταμείων και των φορέων, καλώντας τους να εντείνουν τις προσπάθειες ώστε να καλυφθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, με την εφαρμογή της νέας βάσης, η πληροφόρηση για την ακίνητη περιουσία των φορέων εποπτείας του υπουργείου θα είναι προσβάσιμη από κάθε πολίτη. Μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων που θα εμφανίζονται, περιλαμβάνεται η θέση του ακινήτου με εντοπισμό στο χάρτη και φωτογραφίες, η έκταση του ακινήτου και του οικοπέδου, ο φορέας ιδιοκτησίας και η υπηρεσία που το χρησιμοποιεί, η κατάσταση των ακινήτων (ιδιόκτητα, ιδιοχρησιμοποιούμενα, ενοικιαζόμενα από ή σε τρίτους, κενά), η αντικειμενική αξία, ο τυχόν χαρακτηρισμός (π.χ. διατηρητέο), η χρονολογία κατασκευής κ.λπ.

Όλοι οι φορείς του υπουργείου θα υποχρεούνται μάλιστα να ενημερώνουν τη βάση εντός μηνός για κάθε μεταβολή που αφορά στην ακίνητη περιουσία τους, αναρτώντας και τα σχετικά έγγραφα (π.χ. διακηρύξεις μίσθωσης, ανάθεσης εργολαβιών, κ.λπ.).

Σύμφωνα με το υπουργείο, το έργο στηρίζεται σε ίδιες δυνάμεις των φορέων του και δεν προκαλεί κανένα δημοσιονομικό κόστος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα