Πριν το Πάσχα επανέναρξη των εργασιών για τους αυτοκινητόδρομους

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 13:23
UPD:16:04
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης (δεξιά) και ο αναπληρωτής ΥΠΑΝ Σταύρος Καλογιάννης κάνουν δηλώσεις αναφορικά με την επανεκκίνηση των έργων για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων.

Πριν από το Πάσχα ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε, υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια, να ξεκινήσουν τα έργα αμέσως πριν από το Πάσχα χωρις καθυστερήσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επανεκκίνηση των έργων ως «επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας», συμπληρώνοντας πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίες για 25.000 άτομα.

Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.

Ικανοποίηση για τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης εκφράζει το ΠΑΣΟΚ που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως θεωρεί θετικό οιωνό για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ανάσχεση της ανεργίας, την επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες.

Αναμένει επίσης να ενημερωθεί επί των συμβατικών κειμένων και του σχετικού σχεδίου νόμου, γιατί όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα ασφαλές και οριστικό νομικό και χρηματοοικονομικό πλαίσιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα