Φρίντεν: Δεν θα αυξηθεί η βοήθεια προς την Κύπρο

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 10:15
UPD:10:15
EPA/NICOLAS BOUVY

«Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν στο γερμανικό ραδιόφωνο, προσθέτοντας πως η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ενδεχομένως να μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης και η λήψη άλλων μέτρων θα συμβάλει στην πλήρωση του κενού.

Η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους, ύψους 10 δισ. ευρώ, στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου, παρά τις πληροφορίες ότι το κόστος της διάσωσης θα είναι τελικά υψηλότερο από το αναμενόμενο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν.

«Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Φρίντεν στο γερμανικό ραδιόφωνο, προσθέτοντας πως η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ενδεχομένως να μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης και η λήψη άλλων μέτρων θα συμβάλει στην πλήρωση του κενού.

Αρχικά η Κύπρος επρόκειτο να συμβάλει με 7 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συμβολή θα αυξηθεί σε 13 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός πακέτου διάσωσης που αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε 23 δισ. ευρώ.

«Γνωρίζω ότι πλέον οι ανάγκες χρηματοδότησης είναι κάπως ψηλότερες για την περίοδο 2013-2016, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο», είπε ο Φρίντεν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα