Διεύρυνση των εξουσιών της ΕΚΤ ζητεί ο Ραχόι

«Η τραπεζική ένωση θα έσωζε την Κύπρο»
Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 10:10
REUTERS/SUSANA VERA

«Πιστεύω πως στην Ευρώπη πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε μήπως η ΕΚΤ θα έπρεπε να έχει τις ίδιες εξουσίες με άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο», ανέφερε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Υπέρ της διεύρυνσης των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο κ. Ραχόι δεν διευκρίνισε ποιες πρόσθετες εξουσίες έχει στο μυαλό του, ωστόσο, αναφέρθηκε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στην Τράπεζα της Αγγλίας ως πιθανά μοντέλα.

«Πιστεύω πως στην Ευρώπη πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε μήπως η ΕΚΤ θα έπρεπε να έχει τις ίδιες εξουσίες με άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο», ανέφερε.

Εκτίμησε επίσης πως, αν υπήρχε τραπεζική ένωση στην Ε.Ε., θα είχε αποφευχθεί η πρόσφατη κρίση στην Κύπρο. «Αν υπήρχε μια τραπεζική ένωση στην Ευρώπη… αυτό που συνέβη στην Κύπρο δεν θα είχε συμβεί», είπε ο Ραχόι, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες διαφωνίες που ταλανίζουν το σχέδιο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα