Ραχόι: Δεν ζητεί προς το παρόν βοήθεια η Ισπανία

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 15:37

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε λάβει την απόφαση ακόμη δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισπανός πρωθυπουργός.

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην ζητήσει προς το παρόν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου ο Μαριάνο Ραχόι, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής ενός τέτοιου αιτήματος στο μέλλον.

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε λάβει την απόφαση ακόμη δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισπανός πρωθυπουργός. «Υπάρχει ένας μηχανισμός (βοήθειας), ο οποίος υφίσταται επειδή ο [Μάριο] Ντράγκι τον έθεσε προς χρήση για οποιαδήποτε χώρα τον χρειαστεί», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις Ραχόι γίνονται τη στιγμή που το κόστος δανεισμού της Ισπανίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά βρίσκεται κάτω από τα υψηλά πολλών ετών στα οποία είχε εκτιναχθεί νωρίτερα φέτος.

Οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες γύρω στο 5,5%, από πάνω από 7% που ήταν, χάρη στο πρόγραμμα αγοράς κρατικού χρέους που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα