Ενστάσεις στη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις
Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 21:40
UPD:21:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank αναμένονται μέσα στην επόμενη ώρα, κατόπιν ενστάσεων που προέβαλε η τρόικα σχετικά με το μέγεθος του ενεργητικού της νέας τράπεζας και το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση του ενιαίου ομίλου.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς σε αυτή συμμετείχαν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος, όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασία Σακελλαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξει νέο ραντεβού τη Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα.

Εξερχόμενος νωρίτερα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου παρέστη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τα μέλη της τρόικας, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων. Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανοικτά ζητήματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα