Χ. Γεωργιάδης: Θα τηρήσουμε όλους τους όρους του μνημονίου

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 14:19
UPD:14:39
Youtube/Sigma Live

Τη δέσμευση της Κύπρου να τηρήσει όλους τους όρους του μνημονίου των 10 δισ. ευρώ, στο οποίο συμφώνησε με τους διεθνείς δανειστές της, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης.

Θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις, θα τηρήσουμε όλα τα χρονοδιαγράμματα και όλους τους στόχους, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Μιχάλη Σαρρή μετά τη χθεσινή του παραίτηση από το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης αλλά και η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου ορκίστηκαν ενώπιον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ανεστάλη προς στιγμήν η κατά γράμμα υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης, γεγονός που απέδωσε στις δυσκολίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δύσκολες μέρες που έχει μπροστά της η χώρα απαιτούν συλλογικότητα και συνέπεια τόσο στη δημοσιονομική πειθαρχία όσο και «σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατό στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας». Όπως είπε, όλο το υπουργικό συμβούλιο «θα ακολουθήσει μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει».

Αναφερόμενος στον διορισμό της κ. Αιμιλιανίδου, ο κύπριος πρόεδρος, που είχε επικριθεί για το γεγονός ότι αρχικά δεν είχε συμπεριλάβει γυναίκες στο υπουργικό του συμβούλιο σημείωσε: «Επιτέλους μπορώ να προσφωνώ και μια κυρία στο υπουργικό συμβούλιο, βλέπετε δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε βελτιώσει σημαντικά, είναι και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου».

Εκ μέρους των δύο νέων υπουργών, ο κ. Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του ιδίου και της κ. Αιμιλιανίδου, ανέφερε ότι οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των πολιτών μεγαλύτερες. «Δική μας διαβεβαίωση είναι πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Κάτω από τη δική σας ηγεσία και καθοδήγηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε», επεσήμανε.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα